Versier een kamer en maak het mooi

Subtiele kleuren

Kies in plaats van gewaagde primaire kleuren voor rustgevende tinten en een rustgevend palet van monochrome tinten. Onthoud de kleurentheorie: zachte tinten blauw, lavendel of groen worden als kalm en sereen beschouwd.

Negeer het plafond niet

Het plafond is de vijfde muur in een kamer. Als je in bed ligt, zie je dan een saai, leeg oppervlak? Voeg een subtiel patroon of zachte kleur toe. Verf het plafond een iets lichtere versie van de muurkleur. Dit zal helpen om het plafond visueel te verlagen en de ruimte een gevoel van comfort en intimiteit te geven. Andere oplossingen zijn het stencilen of behangen van het plafond, het toevoegen van architectonische elementen in de vorm van balken of lijstwerk of het gebruik van een decoratieve verfbehandeling.

Hou het simpel

Een slaapkamer moet er gezellig en eenvoudig, verfijnd en elegant uitzien, ongeacht welke stijl van decoratie u kiest. Voor meer bewegingsvrijheid, laat een minimum van drie voet tussen het bed en zijwanden of grote meubelen en minstens twee voet tussen het bed en laag meubilair, zoals tafels en dressoirs. Als je om het bed moet lopen om van de kast naar de badkamer te komen, bedenk dan hoe je het bed kunt verplaatsen.

Meubels van de juiste maat

Wanneer u klaar bent om slaapkamermeubilair te kopen, begin dan met een plattegrond en een afgemeten tekening van de ruimte. Meubilair moet passen in de kamer waarin het leeft en dit geldt met name voor slaapkamermeubilair. Kies geen zwaar, groot bed en dressoir voor een kleine slaapkamer. Als het plafond hoog is, helpt een hoog hoofdeinde om het zichtbaar op maat te brengen.

Voeg een privé-plaats toe

Geef jezelf een bijzonder cadeau met een rustige plek om te zitten en te lezen. Creëer een intieme lees- of loungeruimte met een comfortabele stoel en voetenbank aan het einde van je bed of in een hoek.

Leave a Reply