Praktische dingen om te onthouden bij het plannen van uw keuken

De keuken is het hart van elk huis. Het is waar verjaardagstaarten worden versierd, de braadstukken van zondagavond worden gesneden, de kerstlunch wordt geserveerd en waar de beste familiegeheimen worden gemorst! Maar wat heb je aan een keuken als die niet praktisch is? Als het gaat om het renoveren van een keuken, maken mensen zich teveel zorgen over de esthetiek en niet genoeg over de functionaliteit. Van de plaatsing van uw prullenbak tot de overhang van uw ontbijtbar, hier zijn enkele praktische dingen waarmee u rekening moet houden bij het ontwerpen van uw keuken.

1. Een overhangende ontbijtbar

Keukeneilanden met barkrukken zijn een must-have in moderne keukens. Deze ontbijtbars zijn de perfecte manier om het woongedeelte van de keuken te scheiden, met behoud van een open leefomgeving. Ouders kunnen koken en hun kinderen in de gaten houden terwijl ze huiswerk maken, en vrienden kunnen zitten en een glas wijn drinken terwijl hun gastheren koken.

2. Sluit de vaatwasser en de spoelbak

Als u wilt voorkomen dat voedsel en vet op de vloer druppelen, plaats de vaatwasser dan binnen handbereik van de gootsteen. Op die manier kun je ze, wanneer je het overtollige voedsel van borden afspoelt, direct in de vaatwasser plaatsen. Anders moet je door de keuken reizen terwijl je vies water druppelt, en ik moet nog iemand ontmoeten die graag de keukenvloer dweilt!

3. Bin locatie

De keukenemmer wordt niet alleen gebruikt voor etensresten en verpakkingen. Vaker wel dan niet wordt het gebruikt voor alledaags huishoudelijk afval dat rond het huis wordt verzameld. Om deze reden is het handig om de bak op een punt in de keuken te plaatsen dat gemakkelijk bereikbaar is vanuit de rest van het huis. Ik stel voor om het op het uiteinde van de bank of het eiland te plaatsen, het dichtst bij de ingang van de keuken.

4. Locatie vaatwasser

Het ontwerpen van de lay-out van een keuken lijkt een beetje op het oplossen van een Rubik’s Cube. Eerder zei ik al dat je de vaatwasser om sanitaire redenen altijd bij de gootsteen moet plaatsen. Welnu, met dat in gedachten, moet u uw vaatwasser niet naast een muur installeren.

5. Powerpoints in de kasten

Voorbij zijn de dagen van het opbergen van uw broodrooster en waterkoker op de keukenbank. De trend van deze tijd is om je apparaten in een kast te verstoppen. Daartoe moet u ervoor zorgen dat u van plan bent om stopcontacten in uw kasten te installeren, zodat uw apparaten daadwerkelijk kunnen worden aangesloten.

Leave a Reply