Manieren om je leven te vereenvoudigen en gelukkiger te zijn

Wat maakt je blij? De lucht is de limiet als het erom gaat te bepalen wat geluk voor ons betekent en onze missie te creëren om het te bereiken. Dingen worden overweldigend wanneer we onnodige taken, items en rommel aan deze gedachte van geluk koppelen.

Er is niets mis mee om een ​​mooi huis te willen hebben met schilderijen aan de muren, een gezellig zwembad in de achtertuin en een tuin vol bloemen. Maar vergeet niet dat zelfs luxes verantwoordelijkheden met zich meebrengen, die gemakkelijk in rommel en extra stress kunnen veranderen.

Het vereenvoudigen van je leven zou gemakkelijk moeten zijn, maar het is moeilijker als we ons daarvoor inzetten. Het is moeilijk om ons niet overweldigd te voelen als we denken aan jarenlang opgebouwde spullen, het opruimen van onze harde schijven of zelfs onze dagelijkse taken. Het is gemakkelijker om ze onder het tapijt te vegen of ze op de ‘latere’ stapel te bewaren.

Het komt allemaal neer op controle, en met die controle bepalen we ons eigen geluk.

U kunt een vereenvoudigd leven leiden en toch gelukkig zijn.

1. Beperk uw opties

Een deel van het leven is simpelweg het beperken van de enorme keuzes die je dagelijks moet maken. Sommige items zijn naar waarheid niet nodig. Kijk goed naar je takenlijst en elimineer taken die niet belangrijk zijn, en kijk of je meerdere dingen tegelijk kunt combineren. Het hebben van een lange takenlijst kan overweldigend zijn en houd er rekening mee dat onze energie eindig is.

2. Tijdsblokken

Als ondernemer kan tijdluxe soms meer als een vloek dan als een zegen voelen. Stel zelf de werktijden vast, vooral als het gaat om het voltooien van individuele projecten. Als u uw planning blokkeert of tijdframes instelt om specifieke taken te voltooien, kunt u op koers blijven zonder te worden verleid door afleiding van buitenaf. Dit is een manier om je hersenen te laten weten wanneer het tijd is om te werken en wanneer het tijd is om te ontspannen, en het is erg handig om je dagelijkse leven te vereenvoudigen.

3. Bereid de avond ervoor voor

Elimineer onnodige taken door uw items de avond ervoor voor te bereiden. Hoewel het misschien tien minuten duurt om uw werkitems ‘s ochtends te verzamelen, waarom zou u het de avond ervoor dan niet doen en die extra tijd gebruiken om te mediteren of de krant te lezen? Om je leven te vereenvoudigen, moet je je tijd ook beter gebruiken.

4. Bepaal uw tempo

Elke ochtend nemen we de bewuste beslissing om ons tempo voor de dag te bepalen. Denk terug aan een moment waarop je laat wakker was geworden voor je werk en je geïrriteerd en overweldigd voelde. Je acties en reacties spelen als dominostukken, die je trillingen verhogen of verlagen. Als je een slechte dag hebt, wordt dat meestal veroorzaakt door het ene dat het andere beïnvloedt, enzovoort.

5. Zoek uit wat voor jou werkt

Er zijn veel manieren om uw bankrekeningen in evenwicht te brengen. Wat voor u werkt, werkt mogelijk niet voor een andere persoon, en het mooie van moderne technologie is de overvloed aan applicaties die direct beschikbaar zijn op uw computer of telefoon.

Leave a Reply