Ik heb jarenlang op de verkeerde plaatsen naar geluk gezocht

1. Ik haal de focus weg van het verleden en de toekomst en plaats ze op het nu.

Stel dat ik uit het raam kijk en zie dat de zonsondergang absoluut spectaculair is, en ik ga naar buiten om het van dichterbij te bekijken. Op dit punt kan het op verschillende manieren gaan. Ik kon de zonsondergang zien en liet mijn gedachten bij me wegrennen en vertelde me dingen als: “haal je telefoon en post dit op Instagram!” of “Oh mijn god, dit doet me denken aan die zonsondergang die ik met mijn man zag toen we in New York waren en toen werd het zo koud en toen werd de baby ziek en moesten we haar naar de spoedeisende hulp brengen omdat we niet konden achterhalen wat er mis was en de plaats was buiten het netwerk en we kregen een enorme rekening en dat was vlak voordat we ons realiseerden dat de auto een nieuwe transmissie nodig had … “

Ik denk dat je het idee begrijpt. Ik ervaar of ervaar op dit moment zeker geen geluk uit de zonsondergang. De andere manier om de zonsondergang te ervaren, is door jezelf fysiek in het huidige moment te houden en te genieten van wat er op dit moment om je heen gebeurt.

2. Ik adem. En ik let op terwijl ik het doe.

Dit is eigenlijk gewoon een andere manier om de geest tot rust te brengen. Omdat het kalmeren van de geest de enige manier is om blijvend geluk te voelen. Een vriendje krijgen maakte me niet gelukkig omdat mijn geest constant op de proppen kwam met redenen waarom dingen anders zouden moeten zijn. Afvallen maakte me niet gelukkig omdat ik constant nadacht over de manieren waarop mijn lichaam beter zou moeten zijn. Mijn carrière heeft meer stress dan vreugde opgeleverd omdat ik erover nadenk, wat het wel en niet mag zijn, in plaats van het gewoon te laten bestaan ​​zoals het is. Dus terug naar het ademende ding. Ademen brengt je in je lichaam en uit je hoofd. Ademen geeft je geest iets om op te focussen in plaats van je (negatieve) gedachten. Ademen brengt je naar het heden.

3. Ik verwijder bewust de druk van mijn levensomstandigheden.

Dit is wat al mijn teleurstellingen uit het verleden gemeen hadden: ik verwachtte dat ze me gelukkig zouden maken. Dat werkt niet meer voor mij. Misschien klinkt het verdrietig of teleurstellend voor je, maar beseffen dat externe situaties, dingen die de samenleving in het algemeen als succes viert, niets zullen doen voor mijn welzijn, is ongelooflijk bevrijdend. Zodra je je realiseert dat een promotie, dat een baby of een nieuwe jurk je niet gelukkig zal maken, ben je vrij. Je kunt natuurlijk nog steeds van die dingen genieten, maar je hoeft er niet het hele gewicht van je geluk aan te besteden.

Leave a Reply