Hoe u uw ogen kunt openen en het meeste uit het leven kunt halen

Hoe kunnen we onze eigen perceptie van de werkelijkheid uitbreiden en ons overgeven aan ons pad?

1. Stop met beschuldigen.

Elke beslissing die je hebt of niet hebt genomen, heeft je precies gebracht waar je bent. Zo vaak spelen we het schuldspel met beschuldigingen van ‘dit is hun schuld’ of ‘ze lieten me zo voelen’.

Hoewel we in het verleden misschien slachtoffers zijn geweest en we niet onze omstandigheden als kinderen hebben kunnen kiezen, zijn we als volwassenen verantwoordelijk voor onze eigen emoties en omstandigheden. Wanneer we ervoor kiezen om niet langer de mentaliteit van een slachtoffer vast te houden, zijn we gemachtigd om de teugels van ons eigen leven te nemen en keuzes te maken in overeenstemming met ons hoogste pad.

2. Focus op het nu.

Wanneer we onze energie steken in gedachten aan spijt uit het verleden of toekomstige angsten, lijden we vaak aan angst of depressie. Wanneer we onze gedachten naar het huidige moment verplaatsen, stemmen we af op de zegeningen die nu plaatsvinden. Yoga en meditatie zijn geweldige hulpmiddelen om aanwezigheid te oefenen. Hoe meer we bij elk moment aanwezig blijven, hoe minder angst en angst we ervaren.

3. Maak verbinding met de natuur.

De natuur geneest. Het is zo simpel. Naar buiten gaan. Zet je blote voeten op de aarde. Graaf je handen in het vuil. Een boom beklimmen. Kijk naar de sterrenhemel. Leer van de betrouwbaarheid en consistentie van de natuur. De zon komt altijd op en gaat elke dag onder. De seizoenen veranderen zonder meer. Deze waarheden herinneren ons aan de goddelijke timing van alles, en ook wij maken deel uit van dit universele tapijt.

4. Maak contact met een vriend.

We zijn sociale wezens. We hunkeren naar verbinding – of het nu FaceTime is of face to face. Hoewel het vaak nodig is om naar binnen te gaan, is het soms wat we nodig hebben om uit ons eigen hoofd te komen en tijd door te brengen met een goede vriend. Oefen volledige aanwezigheid. Lach en doe gek. Huil en wees kwetsbaar. Wees echt. Sluit vriendschap waar je precies kunt verschijnen zoals je bent, zonder oordeel. Kies interacties en verbindingen waardoor je je lichter voelt.

5. Geef aan anderen.

Als we medelijden met onszelf hebben, is de beste manier om uit onze ‘wee is mij’-ruimte te geraken, iets liefs voor iemand anders te doen. Er zijn zoveel manieren waarop we iets terug kunnen geven aan anderen of aan de gemeenschap. Doe mee aan liefdadigheidswerk. Stuur een zorgpakket naar een geliefde. Stuur je energie in iets dat een verschuiving veroorzaakt van je eigen waargenomen problemen naar het helpen van de mensen om je heen.

6. Leef met een doel.

Doe mee aan werk dat je oplicht. Je hebt misschien al een carrière die wordt gedreven door passie en doel. Of misschien heb je een bijrol of hobby die je vult. Het kan zijn tekenen of muziek spelen, lesgeven of anderen coachen. Zeg ja tegen dingen die je vreugde en een gevoel van doel geven. Zeg nee tegen dingen die je geest leegmaken, tenzij het verantwoordelijkheden zijn die je niet kunt negeren, en het zal veel gemakkelijker zijn om tijd te vinden, zelfs als het maar kleine ramen zijn.

7. Breng een dagelijkse dankbaarheidspraktijk tot stand.

Dankbaarheid is een dagelijkse keuze. We kunnen ons concentreren op wat er ontbreekt of we kunnen ervoor kiezen om ons te concentreren op de zegeningen die voor ons liggen. Leg de pen op papier. Het kan iets kleins zijn, zoals een kopje koffie in de ochtend, of iets groters, zoals het vermogen om lief te hebben en bemind te worden. Richt je energie op wat je dankbaar bent en verander van een mindset van gebrek naar een van overvloed.

Leave a Reply