Hoe je meer geliefd kunt voelen

Als er één ding is dat we allemaal willen, is het om ons geliefd te voelen.

We willen ons diep verbonden voelen met andere mensen, volledig gezien en gewaardeerd worden door hen, en geborgen in die relaties.

We kunnen online een miljoen en een kennissen hebben, maar als geen van onze connecties intiem en zinvol aanvoelt, zullen we ons uiteindelijk alleen voelen.

Er is een aantal interessante onderzoeken waaruit blijkt dat we de neiging hebben om fysieke bezittingen minder te waarderen wanneer we ons geliefd en geaccepteerd voelen door anderen, omdat relaties een gevoel van comfort, verzekering en bescherming kunnen bieden. Ze zijn echt de meest waardevolle dingen in ons leven.

Open je hart

1. Start zinvolle gesprekken.

De eerste stap om je meer geliefd te voelen, is het aangaan van hechte relaties, en dat begint met zinvolle, betrokken gesprekken. Deze hoeven niet per se diep en spiritueel van aard te zijn. Ze moeten gewoon eerlijk, authentiek en wederzijds zijn. U kunt dit soort uitwisseling bijna altijd met iedereen beginnen door simpelweg naar de andere persoon te vragen, volledig te luisteren naar wat ze te zeggen hebben en vervolgens een gemeenschappelijke basis te vinden. Natuurlijk blijven sommige mensen gesloten, maar het is het risico waard om zich kwetsbaar te voelen om degenen te vinden die dat niet zullen doen.

2. Geef het geschenk van je aanwezigheid.

Wanneer we met mensen praten, luisteren we vaak niet volledig; we formuleren onze reactie in ons hoofd en wachten op onze beurt om te praten. We doen de andere persoon niet alleen een slechte dienst als we dit doen; we verkorten onszelf ook. Denk aan de laatste keer dat je je echt voor iemand hebt opengesteld. Waarschijnlijk moest je een niveau van comfort en vertrouwen voelen, ook al kende je die persoon nog niet zo goed. Het openstellen is op zichzelf een offer van liefde. Het is een uitnodiging om iemand binnen te laten. Door dit te erkennen en het te verwelkomen door andere mensen volledig te horen, ontvangen we in feite liefde.

3. Open je liefdesventiel.

Net zoals een hartklep voorkomt dat bloed naar achteren stroomt, kan onze liefdesklep de stroom van energie in onze interacties blokkeren. Dit gebeurt over het algemeen wanneer we te veel in ons hoofd verstrikt raken, denken, analyseren en meer willen, in plaats van aanwezig te zijn en een natuurlijk geven en nemen toe te staan. Kom in het moment, haal de druk van de situatie en vermijd de drang om stiltes te vullen met gebabbel. Stel je in plaats daarvan de interactie voor als iets cyclisch van aard, waarbij er een balans is tussen delen en luisteren, geven en ontvangen. Wanneer we de mentale rommel opruimen en dit type stroom toestaan, kiezen we in wezen om liefde te zijn.

Open je geest

4. Verander je overtuigingen over de wereld en liefde.

Als we onszelf steeds weer dezelfde dingen vertellen, creëren we uiteindelijk een zichzelf vervullende profetie. Als je tegen jezelf zegt dat het mensen niet kan schelen, stop je die energie in de wereld en vind je vervolgens gemakkelijk bewijs om het te ondersteunen. Als je tegen jezelf zegt dat je nooit liefde zult ervaren, creëer je mentale barrières en stoot je die onbewust af. Vertel jezelf een ander verhaal: er is veel liefde in de wereld, er is genoeg te doen, je verdient het en het komt elke dag naar je toe.

5. Bedenk dat liefde er misschien anders uitziet dan je je hebt voorgesteld.

Door jezelf te vertellen dat liefde elke dag naar je toe komt, lieg je niet alleen tegen jezelf; je neemt de verantwoordelijkheid voor het herkennen van de liefde om je heen. Het is misschien niet van de persoon met wie je romantisch wilt zijn. Het voldoet mogelijk niet aan de normen en criteria die u in uw hoofd hebt gedefinieerd. Maar dat betekent niet dat het er niet is. Wanneer een vriend je pusht om je potentieel te bereiken, is dat een daad van liefde. Wanneer een familielid de tijd neemt om naar je te luisteren en je te helpen inzichten over je leven te vormen, is dat een daad van liefde. Zie en waardeer de liefde overal om je heen, en het zal zich zeker vermenigvuldigen omdat je tot nieuwe potentiële relaties zult komen met een gevoel van heelheid in plaats van gebrek.

6. Geef liefde als je in de verleiding komt om te oordelen.

Uiteindelijk willen we allemaal zo bemind worden: zonder oordeel, medelijden of neerbuigendheid. Zet je in om dit soort liefde te geven, zowel in je bestaande relaties als in nieuwe die je misschien in de verleiding komt om te vermijden. Dat betekent niet dat je je instinct niet moet volgen als je je onveilig voelt bij iemand. Het betekent gewoon dat je onder de oppervlakte kijkt, mensen een kans geeft en daarmee het potentieel creëert voor meer betekenisvolle, wederzijds ondersteunende relaties.

Leave a Reply