Hoe je je eigen beste vriend kunt zijn als je rouwt

Begrijp uw beperkingen, terwijl u ze voorzichtig overschrijdt.

Zelfmededogend zijn houdt ook in dat je zelfbewust en empathisch bent.

Als ik het gevoel had dat ik niet nog een ding kon doen, koos ik nog een ding uit en daarna, nadat ik het had voltooid, stond ik mezelf toe om voor een dag klaar te zijn. Vervolgens zou ik mediteren. In het begin kon ik maar een paar minuten mediteren en het was een groot snikfeest. Maar dat is oké, ik had die tranen nodig.

Betrek de mensen in uw leven die u zullen helpen uw kracht te herwinnen. En blijf weg van degenen die je energie afvoeren.

Zelfmededogend zijn houdt in dat je zo min mogelijk tijd doorbrengt met mensen die je energie opzuigen.

Dit is een geweldige regel die we altijd moeten volgen, maar nu is het nog belangrijker. Je loopt zowel fysiek als emotioneel leeg en je moet eerst voor jezelf zorgen. Vergeet niet om eerst je eigen zuurstofmasker op te zetten!

Vertrouw op je intuïtie.

Een vriend met wie ik geen contact meer had, hoorde dat ik de dood van mijn moeder en mijn man aan het navigeren was. Het goede nieuws voor mij is dat ze mijn adres was vergeten. Ik zeg dat omdat ze me begon te bombarderen met berichten over hoe ze bij me moest komen. Ik had iemand nodig die voor me zou komen zorgen, en ik kon niet alleen zijn.

Zeg tegen je innerlijke criticus dat hij stil moet zijn.

Je zou denken dat in zo’n tijd je innerlijke criticus gewoon stil zou zijn.

Gebruik zelfcompassie niet als excuus voor zelfvernietiging.

Zelfmededogend zijn is geen vrije doorgang om zelfdestructief te zijn. Het betekent niet dat het goed is om elke dag een pint ijs te eten of elke dag een pint wodka te drinken. Let op zelfdestructief gedrag.

Houd jezelf in de gaten.

Je zult dagen hebben waarop je alleen maar onder de dekens wilt blijven. Dit is normaal. Gun jezelf een dag om te mopperen. Sta jezelf echter niet toe om zeven dagen per week onder de dekens door te brengen. De meeste dagen wil je op een normale tijd uit bed komen en je aankleden. Verzorg jezelf, of je nu het huis verlaat of niet. Eet gezonde maaltijden. Hervat uw trainingsroutine. Blijf in contact met de juiste mensen, de mensen die je energie niet afvoeren.

Leave a Reply