Het plezier van solo reizen

In tegenstelling tot wat je misschien hebt gehoord, hoeft solo reizen niet eng te zijn; in feite zou je er uiteindelijk van kunnen houden.

Dat betekent niet dat solo reizen altijd gemakkelijk is. Het test mijn moed, maar ook mijn geduld en bereidheid om me aan te passen aan situaties buiten mijn comfortzone.

Maar ondanks de uitdagingen, vanwege solo reizen, heb ik mensen ontmoet en avonturen beleefd waarvan ik denk dat ze anders niet zouden zijn geweest. Alleen reizen heeft me veel geleerd en veel geweldige deuren geopend.

Een rit nodig hebben

Mijn hotelmedewerker stuurde me niet met iemand die hij niet vertrouwde. Zijn vriend had een kleine pick-up, dus er was maar plaats voor één passagier. Ik nam hem mee op de rit en hij belde zelfs later op de dag om er zeker van te zijn dat ik de weg in Madaba had gevonden. Het bleek dat de vriend een geoloog was, en tijdens de rit gaf hij me een wetenschappelijke les over de omgeving en liet me zijn laboratorium zien toen we stopten om monsters af te geven.

Uiteten gaan

Hier ontmoette ik drie mensen uit Ierland die geïntrigeerd waren dat ik een vrouw was die alleen reisde. Ze deden consultantwerk voor de regering in de hoofdstad Windhoek en nodigden me uit om met hen te komen eten toen ik daar aankwam. Ze wilden alles weten over mijn reis. Ik nam ze mee op het diner en aangezien ze Iers zijn, stonden ze er ook op dat ik meerdere drankjes had!

De vriendelijkheid van vreemden

Op veel plaatsen waar ik reisde, was het niet gebruikelijk om een ​​vrouw alleen te zien reizen. Het gevolg was dat er vaak mensen waren die op me letten, of het nu de juiste bus was of het vinden van mijn pension. In een bus naar Monkey Bay in Malawi stapte mijn buddy voor me uit. Hij gaf me zijn mobiele nummer en vroeg of ik hem alsjeblieft wilde sms’en, zodat hij zich geen zorgen zou maken. En nee, hij was geen enge kerel; hij was in de veertig, had kinderen en keek oprecht naar me uit.

Leave a Reply