Gemakkelijke manieren om geld te besparen in Armenië

Armenië is een van de oudste landen ter wereld. De wortels gaan terug tot 860 BCE en de hoofdstad, Yerevan, vierde net zijn 2800-jarig jubileum, waarmee het een van de oudste continu bewoonde steden ter wereld is. De natie heeft een zeer rijke cultuur, een heleboel prachtige plekken om te verkennen, geweldig eten en enkele van de meest gastvrije mensen die je ooit hebt ontmoet. Na vier keer in Armenië te zijn geweest, hebben we gemerkt dat het een van onze favoriete plekken op aarde is.

1. Wandelen door de steden

De steden in Armenië zijn erg beloopbaar. Ze zijn gemakkelijk te navigeren en goed gemarkeerd. U kunt zelfs binnen 30-40 minuten van het ene uiteinde van de hoofdstad Yerevan naar het andere reizen. Lopen is ook de goedkoopste en gezondste manier om je te verplaatsen. Dus neem comfortabele schoenen mee – ze komen goed van pas!

2. Maak een gratis wandeltocht in Jerevan.

Er is zoveel te zien en te doen in Jerevan. De beste manier om ervan te proeven, is door deel te nemen aan een wandeltocht met Yerevan Free Walking Tours. De tour duurt ongeveer drie uur en beslaat bijna 4 kilometer en ongeveer 25 bezienswaardigheden. Om deel te nemen, ontmoet u gewoon om 17.00 uur (17.00 uur) bij de ingang van het Historisch Museum op het Plein van de Republiek.

3. Gebruik de GG- of Yandex-apps in plaats van taxi’s.

Hoewel er taxi’s zijn, is de snelste manier om u te verplaatsen de GG- of Yandex-apps te gebruiken. Net als Uber roepen ze chauffeurs in uw omgeving op om u op te halen. GG werkt momenteel alleen in grotere steden.

4. Spring op een marshrutka om Yerevan te verkennen.

Een van de goedkoopste manieren om door de grotere steden te reizen, is door marshrutka’s (minibusjes) te nemen. Steden werken aan het samenstellen van een kaart van de verschillende routes, maar voor nu kun je de A2B Transport-app op Android gebruiken, of als je Armeens kent, kijk dan op Marshrut.info (hoewel je browser kan aanbieden om de pagina in het Engels te vertalen) , ook).

5. Neem een ​​bus tussen steden.

Weet gewoon dat er geen echt busschema is: ze gaan meestal naar grotere steden (Gyumri, Vanadzor, Dilijan) wanneer ze vol zijn. Zo niet, dan vertrekken ze om het uur – verwacht niet dat ze zeer actueel zijn! Je kunt er een pakken op elk van de drie busstations in Yerevan. Tijdens uw rit kan het voorkomen dat ze de marshrutka met gas moeten bijvullen. Veel voertuigen in Armenië rijden op gecomprimeerd aardgas en propaan, dus tijdens het tanken wordt u gevraagd om uit voorzorg uit het voertuig te stappen.

Leave a Reply