Essentiële keukenverlichting

Het is al moeilijk genoeg om een ​​ontwerp te bedenken waarvan je weet dat het werkt in de ruimte die je hebt toegewezen voor je keuken, laat staan ​​het kiezen van de beste tegels, kranen en tafelmaterialen voor de klus. Als u de verlichting echter niet goed krijgt, zult u er waarschijnlijk ernstige spijt van krijgen – keukenverlichting die te helder of saai is, onjuist is geplaatst of te groot of te klein is, zal u zeker jarenlang irriteren. Als u het echter goed doet, zult u graag tijd doorbrengen in deze belangrijke kamer van het huis, en het zal het leven ook gemakkelijker maken.

Licht ontwerp

Met zoveel kleuren, stijlen en verlichtingscombinaties waaruit u kunt kiezen, kan het lastig zijn om te weten waar u moet beginnen. U houdt misschien van een ontwerp, maar hoe ziet het eruit in uw keuken? En wat als het licht dat het afgeeft niet aan de taak voldoet?

Kies geen stijl die niet bij de keuken past.

Met verschillende lichtbronnen in een keuken kunt u deze naar behoefte aanpassen – een belangrijke overweging aangezien keukens vaak deel uitmaken van een open zone.

De keuken is een dynamische ruimte die de hele dag en avond om verschillende redenen wordt gebruikt. Iemand die op het eiland zit om de ochtendkrant te lezen, kan bijvoorbeeld profiteren van de uitstekende verlichting van een hanglamp, terwijl het inschakelen van afzuigkapverlichting, plafondverlichting en wandkastverlichting het gemakkelijker maakt om maaltijden te bereiden. Door de verlichting van de wandkast zacht aan te laten, kunnen mensen ‘s nachts door de keuken navigeren.

In een gelaagd verlichtingsschema, vaak aanbevolen voor keukens, zijn er vier verschillende soorten verlichting: taakverlichting, sfeerverlichting, accentverlichting en decoratieve verlichting. Met taakverlichting, zoals stripverlichting onder kasten, downlights boven een eilandbank of in een voorraadkast, kunt u zich gemakkelijk en veilig voorbereiden, koken en opruimen na de maaltijd.

Sfeerverlichting daarentegen gaat meer over het creëren van een warm en gastvrij gevoel in een kamer. Accentverlichting, zoals trackverlichting, uplights en wandkandelaars, accentueert kenmerken in een keuken, zoals prachtige details of kunstwerken, en decoratieve verlichting kan zoiets zijn als een kroonluchter of een prachtig ontworpen hanger die karakter toevoegt aan de ruimte. Sommige aspecten van de verlichtingsselectie kunnen tot het einde worden overgelaten, zoals de keuze van hangende verlichting of kiezen voor koel of warm wit licht. Als het budget een probleem is, waarom zou u dan niet de bedrading voor een spectaculaire hanger of ander decoratief verlichtingsstuk opnemen, maar de aankoop van het stuk achterlaten totdat uw financiën zijn hersteld van het eerste deel van de bouw of renovatie.

Leave a Reply