De black-out van Instagram betekent goed, maar deze 4 dingen doen is nuttiger

“Blackout Tuesday” heeft Instagram ingehaald, maar er zijn effectievere manieren om steun te betuigen.

Wat is Blackout Tuesday? Als je vandaag op Instagram bent geweest, zie je mogelijk zwarte berichten. De beweging werd opgestart door muzikanten die opriepen tot “een dringende stap naar actie om verantwoording en verandering uit te lokken”. Maar als je de protesten tegen het politiegeweld wilt steunen zonder te marcheren, zijn er veel andere nuttige manieren om dat te doen.

1. Doneer geld als u het zich kunt veroorloven. In de onmiddellijke nasleep van de moord op George Floyd drongen activisten er bij mensen op aan om te doneren aan lokale organisaties zoals het Minnesota Freedom Fund en Black Visions Collective. Maar de beweging is Minnesota ontgroeid. De American Civil Liberties Union, het Bail Project en het NAACP Legal Defense Fund zijn onder degenen die donaties zoeken. Medische donaties worden ook geaccepteerd om gewonde demonstranten te helpen, waaronder North Star Health Collective en het Gas Mask Fund.

2. Je hebt geen contant geld nodig om te helpen. Overweeg om te bellen om demonstranten en organisatoren te vragen of ze basisbenodigdheden nodig hebben, zoals water, maskers, handdesinfecterend middel en zelfs snacks. Deze voorraden kunnen van cruciaal belang zijn voor demonstranten. Als je in een stad bent die plunderingen heeft gezien, kijk dan hoe je kunt helpen met opruimen of verfraaien.

3. Bel de machthebbers. Het is een verkiezingsjaar. Als u zich zorgen maakt over politiegeweld en aansprakelijkheid, neem dan de tijd om de standpunten en verslagen van kandidaten te bekijken en te stemmen. Bel uw vertegenwoordigers om aandacht te vragen voor politiegeweld.

4. Confronteer je eigen vooroordelen. Je ziet jezelf misschien niet als een racist, maar het is belangrijk om te begrijpen hoe je woorden en acties mensen van kleur kunnen schaden. Antiracistische boeken lezen is een goede eerste stap, maar doe meer. Wijs erop wanneer een persoon zijn blanke privilege laat zien: dingen waar hij als blanke baat bij zou kunnen hebben en waar een gekleurde persoon moeite mee kan hebben. Overweeg om een ​​bedrijf te steunen dat eigendom is van iemand van kleur. Het is makkelijker gezegd dan gedaan en kan soms ongemakkelijk zijn, maar deze kleinere stappen kunnen tot meer begrip leiden.

Leave a Reply